Перешкоджати людям молитись в будь-якій церкві ніхто не буде / фото УНІАН

У селі Красноволя Маневицького району Волинської області громада, яка перейшла до Православної церкви України (ПЦУ), не пустила до Свято-Михайлівського храму єпископа колишньої Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Нафанаїла та інших священиків.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк.

Читайте такожНа Волині парафіяни храму перейшли до ПЦУ попри залякування й незгоду священика

Відео дня

«Сьогодні у село Красноволя, громада якого провела процедуру переходу в Православну церкву України, приїхав єпископ Волинський УПЦ (РПЦ) Нафанаїл з іншими священниками, я так розумію, щоб показати, що ніякого переходу нема. Але їх у храм місцеві жителі не допустили. Отже, остання спроба залишити громаду в Російській православній церкві не вдалась!» - написав він.

Також він зазначив, що перешкоджати людям молитись в такій церкві ніхто не буде, однак вони повинні знати, що церква «має свій центр управління в Москві, зокрема в Кремлі».

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня у соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.