Таке рішення церковна громада прийняла 11 січня / фото ІнфоМалин

На Житомирщині перша громада колишньої Української православної церкви Московського патріархату перейшла до Православної церкви України.

Як повідомляє інтернет-ресурс «Інфо-Малин», громада Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Ворсівка Малинського району Житомирської області перейшла до ПЦУ.

Також про це повідомив керівник місцевого осередку ВО «Свобода» Микола Поліновський.

Відео дня

За словами  Поліновського, таке рішення церковна громада прийняла  сьогодні, 11 січня . 

"Перша ластівка.Тільки що Ворсівська громада перейшла в лоно Української церкви. Пишаюся, що був з цими людьми", - написав Поліновський на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожПроцес іде: близько десяти парафій колишньої УПЦ МП оголосили про перехід до ПЦУ

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня у соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

7 січня митрополит Єпіфаній і президент Порошенко принесли томос на різдвяну літургію в Софійський собор у Києві. Після цього томос був повернутий в Стамбул для підпису усіма членами синоду Вселенського патріархату.

9 січня члени синоду Вселенського патріархату поставили свої підписи на томосі про автокефалію Православній церкві України.