Українська сторона наполягає на наданні достовірної інформації про здоров‘я моряків, зазначила Геращенко \ УНІАН

Українська сторона наполягає на наданні Росією достовірної інформації про стан здоров‘я поранених моряків, їх належне лікування і допуск незалежних лікарів.

Читайте такожОдному з поранених українських моряків можуть ампутувати частину руки - Денісова

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

Відео дня

Вона поінформувала, що сьогодні зустрілася з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою, яка підтвердила, що трьох поранених моряків перевели зі слідчого ізолятору «Матроська тиша» до СІЗО «Лефортово». «При цьому ми й досі не маємо повної і об’єктивноі інформації щодо стану їхнього здоров‘я, у двох моряків залишаються металеві осколки в руках після обстрілів і поранень», - наголосила Геращенко.

«Українська сторона наполягає на наданні достовірної інформації про здоров‘я хлопців, їх належне лікування і допуск незалежних лікарів», - додала вона.

Представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ поінформувала, що відповідні звернення будуть спрямовані до Міжнародного Комітету Червоного Хреста і до комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович із закликом активніше долучитися до звільнення моряків.

За словами Геращенко, Денісова «готова негайно виїхати до РФ і відвідати моряків», але відповідні слідчі органи Росії поки що не дають дозволу українському омбудсмену на таке побачення.