5 липня 2018 року підконтрольний Росії Роздольненський райсуд засудив Балуха до 5 років колонії \ фото @crimeahrg

«Верховний суд» тимчасово анексованого Криму відмовив захисту українського політичного в'язня Володимира Балуха в перерахуванні строку його покарання.

Читайте такожПідконтрольний Кремлю "суд" у Керчі відмовився достроково звільнити Балуха (відео)

Про це повідомляється на сторінці Кримської правозахисної групи у Facebook. «Сьогодні у «Верховному суді» Криму розглянули два клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха. На думку захисту, українцю неправильно врахували час, проведений у СІЗО і під домашнім арештом, і тому загальний строк покарання Балух за обома незаконними вироками має бути менший», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що судових засідань було два, оскільки щодо Балуха винесено два вироки. Клопотання розглядали «судді» Ігор Крючков і Сергій Рубанов.

«Верховний суд» Криму відмовив захисту Володимира Балуха у перерахуванні строку його покарання», - повідомляють правозахисники.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії Роздольненський райсуд засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий «Верховний суд» у Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний строк ув'язнення Балуха до 4 років і 11 місяців.

19 березня 2018 року Балух оголосив безстрокову голодовку. На початку жовтня активіст припинив голодовку, в середині жовтня його етапували в Керченську колонію №2.

19 листопада адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що сторона захисту подала прохання про умовно-дострокове звільнення Балуха, якому на той момент залишилося відбути покарання 1 рік і 4 місяці.

25 січня підконтрольний Кремлю суд у Керчі відмовив у задоволенні клопотання захисту Балуха про його умовно-дострокове звільнення.