Гордєєв заперечує свою причетність до нападу на Катерину Гандзюк / фото facebook.com/andriy.gordeev/

Голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв заперечує свою причетність до нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, через який вона померла.

Раніше батько активістки Віктор Гандзюк заявив, що підозрюваний в організації нападу на Катерину Олексій Левін (Москаленко) виконував різні завдання голови Херсонської облради Владислава Мангера ("Батьківщина") і заступника Гордєєва Євгена Рищука (БПП).

Читайте такожСлідство перевірить інформацію надану батьком Гандзюк про замовників вбивства активістки

Відео дня

Гордєєв написав у Facebook, що розуміє емоції батька Катерини Гандзюк, який втратив єдину доньку, тож домагається справедливості.

"Проте, шукаючи справедливість, важливо не зачіпати безневинних людей, мішаючи всіх докупи. Як це не було б важко, треба намагатися не піддаватися на провокації нечистих людей", – написав керівник Херсонської ОДА.

"Аналізуючи останні інформаційні випади, в тому числі з використанням мого імені та посади, переконуюсь, що батьківське горе використовується в політичних маніпуляціях негідниками, які стоять в "тіні", – заявив він.

Гордєєв запевнив, що справу буде доведено до кінця.

"Все, що в наших силах, ми спрямуємо для пошуку винних осіб. Я відкритий для допомоги та повністю згоден з тим, що такі страшні речі не можуть відбуватися на Херсонщині та залишатися безкарним", – додав він.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімації з сильними опіками. 

Наприкінці вересня, перебуваючи в лікарні, Катерина записала відеозвернення, в якому дорікнула правоохоронним органам за те, що не знайшли замовника нападу на неї – як і ще на 40 активістів.

Як повідомляв УНІАН, 4 листопада Катерина Гандзюк померла у лікарні після багатьох операцій.

3 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що замовники, організатори та виконавці вбивства Катерини Гандзюк встановлені.

4 грудня правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк громадянину на прізвище Левін.

Нардеп Мустафа Найєм повідомляв, що Олексій Левін (справжнє прізвище – Москаленко) є помічником депутата Херсонської облради Миколи Ставицького і перебуває в Домінікані.

У січні 2019 року Служба безпеки України оголосила в розшукпідозрюваного в організації вбивства Гандзюк Олексія Левіна (Москаленка).