4 листопада Гандзюк померла в лікарні \ УНІАН

Катерина Гандзюк допомагала 5-му батальйону УДА, в якому служили її майбутні вбивці.

Читайте такожВ ГПУ розповіли, коли оголосили в розшук ймовірного організатора вбивства Гандзюк

Про це написав батько активістки Віктор Гандзюк на своїй сторінці в соцмережі. За його словами, "донька займалася збором грошей для протеза Володимиру Васяновичу, на якому він пішов вбивати Катю".

Відео дня

Крім того, він повідомив, що Гандзюк була знайома з йомвірним організатором вбивства Сергієм Торбіним (бойової позивний Опер), з яким вона зустрічалася в Херсоні, допомагала у справах АТОшних, і успішно, і не раз".

"Потім, на суді, виконавці брехали, ніби думали, що вбивають проросійську чиновницю... Правда, не за ідею, за гроші... А Опер заявив в перемішку з матом, що його просто обмовили, і він вперше чує про...

Знаю, за кілька днів до нападу була телефонна розмова між одним з виконавців і Опером:

Виконавець: Опер, вона ж своя...

Опер: Похер...", - написав Віктор Гандзюк.

Як повідомили в поліції, нападом на Гандзюк керував ветеран АТО, який використовував своїх товаришів по службі.

Як повідомляв УНІАН, 31 липня 2018 року на в. о. керуючого справами виконавчого комітету, радника херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку і облили сірчаною кислотою.

3 серпня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що поліція затримала підозрюваного в замаху на вбивство Гандзюк. Як пізніше уточнив нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, підозрюваним є "Новіков Микола Миколайович, 1978 року народження, уродженець міста Херсона, раніше судимий. 22 серпня підозрюваного в нападі на Гандзюк Миколу Новікова відпустили з-під варти. Як повідомили в поліції, нападом на Гандзюк керував ветеран АТО, який використовував своїх товаришів по службі.

4 листопада Гандзюк померла в лікарні.