Вороненкова вбили в Києві в 2017 року / фото УНІАН

У Росії правоохоронні органи затримали двох осіб, підозрюваних у викраденні українського кримінального авторитета Юрія Василенка, фігуранта справи про вбивство колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в березні 2017 року в Києві.

Про це повідомляє видання "Росбалт", посилаючись на джерело у правоохоронних органах РФ.

"Самого гангстера немає в живих — він помер від поранення, отриманого при нападі", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Москві зі стріляниною викрали фігуранта справи про вбивство у Києві екс-депутата Держдуми Вороненкова - ЗМІ

ЗМІ пишуть, що нібито бандити повинні були доставити "авторитета" до вагомої фігури в кримінальному світі – на бесіду, від якої він ухилявся.

"У ході боротьби в нього вистрілили з пістолета ТТ. На місці був виявлений фрагмент кістки, що вказувало на серйозність поранення "авторитета", - пише "Росбалт".

Щоб знайти зловмисників, знадобилося більше двох тижнів.

"На допитах вони валять провину на подільників, які ще не спіймані. Всіляко зменшують свою роль у злочині. Про долю Василенка поки що зрозуміло не говорять. За оперативними даними, його немає в живих. Він помер від отриманого поранення. Але тіло поки не знайдено", — розповів співрозмовник ЗМІ.

Довідка УНІАН. Вороненков переїхав в Україну разом з дружиною Марією Максаковою і отримав українське громадянство. Його вбили 23 березня 2017 року в центрі Києва. В результаті стрілянини також був поранений його охоронець і сам нападник, який пізніше помер від поранень.

Слідство встановило, що злочин скоїв громадянин України Павло Паршов за попередньою змовою з громадянами України Василенком, Лосем, Левенцом і Тарасенком. Лося і Тарасенка було затримано, Василенко і Левенець перебувають у розшуку. Замовником вбивства нібито був підконтрольний ФСБ РФ кримінальний авторитет Тюрін, який мав особистий мотив - раніше він був цивільним чоловіком Максакової. За версією слідства, він погодився на фінансування та організацію злочину в обмін на преференції з боку російських спецслужб з контролю кримінальних угруповань на території Росії та деяких країн СНД, вбивство готувалося спільно з керівництвом ФСБ Росії. Тюрін оголошений у міжнародний розшук за лінією Інтерполу.