Всеукраїнський духовний центр "Відродження" Володимира Мунтяна подав на "Телебачення Торонто" до суду за сюжет у шоу "#@)₴?$0 з Майклом Щуром".

Про це повідомив креативний продюсер "Телебачення Торонто" Євген Самойленко, передає "Громадське".

Духовний центр вимагає спростувати інформацію, яка була представлена в сюжеті "Мунтян із церкви "Відродження" засушує пухлини молитвами".

Креативний продюсер називає позов "смішним" через вимогу спростувати оціночні судження та жарти.

Читайте такожЖурналісти розповіли, як секти обманюють українців (відео)

"Це найсмішніший позов, який нам доводилося бачити, — вони вимагають спростувати оціночні судження, жарти, сарказм та іронію. Це абсурдно і смішно. Але суд прийняв цю заяву до розгляду, і ми підемо в суд. Наші юристи впевнені, що розгляд закінчиться дуже швидко, бо все, що від нас вимагають спростувати – оціночні судження та жарти", — коментує позов Самойленко.

Мунтян вважає, що ведучий програми принижує честь та гідність релігійної організації. У позові йдеться, що в програмі неправдиво висвітлена фінансова діяльність організації та наведені неправдиві цитати. Також у позові Мунтян заперечує, що йому належить автомобіль Ferrari, про який згадує ведучий шоу.

Спростувати вимагають такі фрази: "Мунтян може засушити не тільки пухлину, а все від біполярного розладу до енурезу", "Володимир Мунтян — пастор-гомеопат" та про те, що він "годує свою паству нісенітницями". Наразі суд розглядає справу.

"Його не цікавить грошова компенсація, лише спростування інформації", — зазначив адвокат Мунтяна Базик Олексій. Також на питання про шанси виграти позов адвокат сказав, що це має вирішити суд.

Раніше журналістам програми "Гроші" колишня покоївка Мунтяна Тетяна розповіла, що пастор секти "Відродження" має елітні апартаменти в окупованій Ялті вартістю близько мільйона доларів, а він сам жорстоко поводиться зі своєю прислугою.