4 лютого у Андрія Ейдера взяли повторний аналіз / фото facebook.com/taisiya.turchyn

Російські лікарі виявили вірус гепатиту В і С в аналізах наймолодшого полоненого українського моряка Андрія Ейдера.

Про це повідомив керівник групи захисників моряків Микола Полозов із посиланням на адвоката Олександру Маркову, передає ТСН.

«Андрій приніс епікриз, який йому видали під час відправлення з "Матросской тишины". Далі просто цитата: "Anti-HCV (вірус гепатиту С, - ред.) - позитивний від 20.11.2018 року, HBsAg (гепатит В, - ред.) позитивний від 20.11.2018 року", - повідомляє адвокат.

Відео дня

Читайте такожНаймолодшого українського моряка у російському СІЗО могли заразити гепатитом - адвокат

Маркова зазначила, що дата аналізів - 20 листопада, за п'ять днів до захоплення моряків у полон. Тож ці аналізи російські лікарі ніяк не могли взяти. Крім того, інформація про гепатит з'явилася лише під час переведення Ейдера з "Матросской тишины" в "Лефортово".

4 лютого у моряка взяли повторний аналіз. "Подивимося, які результати будуть цього разу. Сподіваюся, що лікарі в Лефортово будуть більш адекватними", - зазначила Маркова.

Як відомо, окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців обвинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».