Росія також не відповіла на пропозицію обміняти захоплених чотири роки тому в Дебальцевому у полон українських військових \ facebook.com/iryna.gerashchenko

Представники делегації РФ відмовилися обговорювати пропозицію української сторони про обмін українських політв'язнів, які утримуються у в'язницях Кремля, на затриманих в Україні росіян за посягання на територіальну цілісність і суверенітет України та інші дестабілізаційні дії.

Читайте такожРосія не надала офіційних даних про стан поранених українських моряків – Геращенко

Про це перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко написала у Facebook.

Відео дня

"Мінськ. Заручники. Російські "ихтамнеты" можуть і далі писати сльозливі листи Путіну... РФ від них відмовилася", - заявила Геращенко.

Вона повідомила, що сьогодні на переговорах робочої підгрупи з гуманітарних питань і безпосередньо ТКГ у Мінську російська сторона категорично відмовилася обговорювати передачу росіян в обмін на українських політичних в'язнів Кремля. "Координатори ОБСЄ, на жаль, підіграють цій деструктивній позиції, мовляв, це мають бути двосторонні переговори", - зауважила Геращенко.

"Хоч, як на мене, замість публікувати дивакуваті і малореалістичні "мирні плани", краще б доклали більше зусиль, аби витягти бодай одного заручника, перестали боятися Кремль і вголос би звернулися до РФ з пропозицією посередництва в процесі звільнення російського криміналітету - на політв‘язнів", - наголосила Геращенко.

"Ми висунули ще одну вимогу: звільнити трьох наших військових, яких бойовики утримують ще з часів трагедії Дебальцевого. У страшні роковини порушення Росією Мінських угод і розстрілу та захоплення Дебальцевого ми звернулися з ініціативою, що готові передати трьох росіян, засуджених за злочини на Донбасі, в обмін на героїв - Сергія Глондаря, Богдана Пантюшенка, Олександра Корінькова, 4 роки утримуваних у Донецьку. Реакції нуль. Росія заявила, що чекає зміни влади в Україні й що їй віддадуть тоді і засуджених росіян, і всі інші "хотєлки" просто так", - підкреслила Геращенко.