Зараз ведуться пошуки тіла Василенка / УНІАН

У Росії двоє раніше затриманих гангстерів з «курська» і «мазуткінської» ОЗУ, підозрюваних у викраденні українського кримінального авторитета Юрія Василенка, фігуранта справи про вбивство колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в березні 2017 року в Києві, зізналися у вбивстві Василенка.

Про це «Росбалту» розповіло джерело в правоохоронних органах.

Читайте такожФігурант справи про вбивство екс-депутата Держдуми Вороненкова помер від ран – росЗМІ

Відео дня

За їх даними, Олександр Сошніков і Володимир Тайманкін днями зізналися, що «авторитета» немає в живих, а також вказали приблизне місце, куди вони сховали труп. Слідчі сподіваються до кінця тижня знайти рештки Василенка.

У розшук оголошені троє інших учасників викрадення, зокрема Дмитро Поляков, який відомий в Курську як шансоньє Дон. За оперативними даними, одночасно він був членом курського угруповання.

Довідка УНІАН. Вороненков переїхав в Україну разом з дружиною Марією Максаковою і отримав українське громадянство. Його вбили 23 березня 2017 року в центрі Києва. В результаті стрілянини також був поранений його охоронець і сам нападник, який пізніше помер від поранень.

Слідство встановило, що злочин скоїв громадянин України Павло Паршов за попередньою змовою з громадянами України Василенком, Лосем, Левенцом і Тарасенком. Лося і Тарасенка було затримано, Василенко і Левенець перебувають у розшуку. Замовником вбивства нібито був підконтрольний ФСБ РФ кримінальний авторитет Тюрін, який мав особистий мотив - раніше він був цивільним чоловіком Максакової. За версією слідства, він погодився на фінансування та організацію злочину в обмін на преференції з боку російських спецслужб з контролю кримінальних угруповань на території Росії та деяких країн СНД, вбивство готувалося спільно з керівництвом ФСБ Росії. Тюрін оголошений у міжнародний розшук за лінією Інтерполу.