В Украине продолжается мобилизация военнообязанных / Фото УНИАН

Заступник міністра оборони – керівник апарату Петро Мехед заявляє, що мобілізація триває за планом.

Про це УНІАН повідомили в Управлінні преси та інформації Міністерства оборони України.

Сьогодні під час брифінгу Мехед заявив: “У військових комісаріатах продовжується збір, формування та відправлення мобілізованих до навчальних центрів Збройних Сил України у містах Полтава, Житомир, Васильків, смт Десна та Старичі”.

Відео дня

У навчальних центрах мобілізовані військовослужбовці проходять 26-денну фахову підготовку. З ними займаються інструктори, які брали безпосередню участь в бойових діях в зоні проведення антитерористичної операції та мають великий досвід виконання бойових завдань. Понад 80% навчального часу відведено практичним заняттям, наголосив він.

Читайте такожПорошенко заявив, що СБУ затримала 19 активних критиків мобілізації

«Після навчання мобілізовані пройдуть 15-денне бойове злагодження у складі військових підрозділів і тільки після цього будуть відправлені для виконання завдань», – зазначив заступник міністра оборони.

Як повідомляв УНІАН, перша хвиля цьогорічної мобілізації до лав ЗСУ почалась 20 січня і триватиме 90 днів, мобілізації підлягає понад 60 тисяч осіб.

Загалом у 2015 році мобілізація проходитиме у три етапи і триватиме з січня по серпень. Другий етап розпочнеться орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап - з червня і також триватиме 60 днів.

Впродовж цього року до ЗСУ планується мобілізувати 200 тисяч українців.