До переатестації співробітників заплановано залучити міжнародних партнерів / фото facebook.com/zborik14

Національна поліція запускає переатестацію співробітників підрозділу протидії наркозлочинності у Львівській області.

Як інформує прес-служба Нацполіції, про це сьогодні повідомив перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами, у Львові працює група центрального апарату Нацполіції на чолі з керівництвом Департаменту протидії наркозлочинності, які проводять повну перевірку організації діяльності львівського підрозділу.

Відео дня

Читайте такожУ Харкові патрульні освоюють новий транспорт

Водночас керівник управління протидії наркозлочинності у Львівській області відсторонений від виконання обов’язків - таке рішення було ухвалене керівництвом Нацполіції після того, як один зі співробітників підрозділу був викритий у злочині.

«За результатам цієї перевірки буде прийнято рішення щодо подальшого проходження служби як керівника, так і інших працівників управління. Водночас ми запускаємо переатестацію всіх співробітників львівського УПН. Такі ганебні випадки в лавах поліції неприпустимі. І реакція на них буде жорсткою», – повідомив перший заступник Голови Нацполіції.

Аброськін додав, що до переатестації співробітників заплановано долучити міжнародних партнерів, які допомагають українським поліцейським у розбудові відомства.

У поліції нагадали, що працівники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції викрили співробітника львівської поліції на вимаганні хабарів з наркодилерів за неперешкоджання їхній діяльності. Також поліцейський підозрюється в збуті наркотиків. Зловмисник затриманий, йому оголошено про підозру у ч. 2 ст. 307 і ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.