Волонтерів цікавлять ПІБ, посада, домашня адреса і сім'я поліцейських / фото facebook/romabra

За ідентифікацію поліцейських, які побили активістів вчора, 9 лютого, біля будівлі Подільського райуправління поліції в Києві, волонтери пропонують гроші.

Читайте такожПобиття активістів на Контрактовій площі: за справу візьмуться слідчі ДБР

Повідомлення з такою пропозицією розмістив на своїй сторінці в Facebook волонтер Роман Синіцин.

Відео дня

"500 американських доларів за цього у...бана "я свій, я з розшуку": ПІБ, посада, домашня адреса, сім'я. Крім того, по 50 доларів за кожного "бєркутьонка" з ППОН (полк патрульної служби поліції особливого призначення "Київ" ГУ НП у Києві - УНІАН), хто там брав участь: ПІБ, посада, домашня адреса, сім'я. Будемо по-іншому робити", - зазначив він.

За словами волонтера, мета такої ідентифікації - не зібрати персональні дані, а "привітати дружин правоохоронців з 8 березня".

"Цікавимося як громадяни. Персональних даних не збираємо. Хочеться привітати дружин правоохоронців з 8 березня", - додав Синіцин.

Як повідомляв УНІАН, 9 лютого поліцейські затримали і побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", які проводили акцію на Контрактовій площі, де виступала кандидат у президенти, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Після цього біля поліцейської дільниці на вул. Хорива зібралися прихильники затриманих, які пішли на його штурм. Між ними та правоохоронцями виникла бійка. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки.

У поліції заявили, що затримали близько 40 осіб і відкрили 3 кримінальні провадження за статтями "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", "Захоплення державних будівель" і "Хуліганство". Повідомлялося, що в результаті зіткнення трьох поліцейських з травмами госпіталізували.

Пізніше адвокат затриманих Маси Найєм повідомив, що були затримані щонайменше 8 активістів організації С14, їм інкримінують скоєння групового хуліганства (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України).

У свою чергу прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган заявила, що за фактом побиття поліцейськими активістів організації С14 ДБР відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Пізніше народний депутат України Ігор Луценко повідомив на своїй сторінці в Facebook, що всіх затриманих з Подільського райвідділу поліції активістів відпустили та більшість з них їдуть давати свідчення в Державне бюро розслідувань.