Правоохоронець сказав, що вони вчинили хуліганські дії в адмінбудівлі \ facebook.com/Сергій Мазур

Активістам організації С14, затриманим сьогодні на Контрактовій площі під час акції «Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?», інкримінують хуліганство із застосуванням ножів та газових балончиків.

Читайте такожУ Києві біля управління поліції затримано близько 40 активістів (фото, відео)

Неподалік Подільського управління поліції до кореспондента УНІАН підійшли двоє правоохоронців, один з яких був у цивільному одязі, й запропонували бути понятим.

На запитання, кого затримали, правоохоронець у цивільному відповів, що затримано хуліганів з організації С14. Правоохоронець сказав, що вони вчинили хуліганські дії в адмінбудівлі із застосуванням ножів та балончиків.

Наразі під будівлею управління поліції перебуває декілька автобусів з правоохоронцями, а також журналісти та активісти, які прийшли підтримати затриманих.

Також активісти планують сьогодні проїхати до будинку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Як повідомляв УНІАН, у Києві сьогодні поліцейські побили активістів ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?".

«Правоохоронці побили активістів, яких раніше забрали без жодних причин до відділку, та друзів, які прийшли за ними. Також поліція застосувала газ.

Затриманих повезли у Подільський відділок поліції перед початком зустрічі Тимошенко з виборцями на Контрактовій. Невдовзі їх відпустили, проте забрали особисті речі. Хлопці вимагали повернути їм речі, натомість правоохоронці застосували газ. На затримання приїхала поліція спецпризначення (колишній беркут), застосовували силу. Є травмовані», - повідомляли активісти.

Своєю чергою у столичній поліції заявили, що нібито під час спроби штурму управління поліції затримано було близько 40 осіб. Відкрито три кримінальні провадження.