Адвокат Полозов бере участь у захисті військовополонених моряків / фото УНІАН

Стан українського військовополоненого моряка Сергія Цибізова задовільний.

Про це адвокат Микола Полозов повідомив у Facebook.

Читайте такожПутін не наважиться пробивати коридор у Крим, він застосовує в Україні іншу тактику — генерал

Відео дня

«11 лютого відбулися слідчі дії стосовно військовополоненого Сергія Цибізова. Він знову заявив під протокол, що є військовополоненим, і відмовився відповідати на запитання слідчого. Разом з тим, Сергій відповів на запитання адвоката щодо умов тримання, дані відомості були зафіксовані», - написав Полозов.

Він додав, що адвокатом Цибізова Сергієм Новіковим було долучено копію резолюції ПАРЄ, заявлено ще низку клопотань та подано кілька заяв слідству. До тепер йому не передали апеляційну скаргу адвоката, незважаючи на те, що вже на завтрашній день призначено судове засідання.

Полозов також повідомив, що «загальний стан Сергія Цибізова задовільний».

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації щодо можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили у незаконному перетинанні кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

26 січня трьох поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» до «Лефортово».

У січні Лефортовський райсуд Москви продовжив терміни арештів захопленим українським військовим до кінця квітня.

7 лютого Мосміськсуд визнав законними рішення про продовження термінів арешту чотирьом українським військовополоненим морякам - Володимиру Терещенку, Сергію Попову, Богдану Головашу і Андрію Шевченку.

12 і 13 лютого суд розгляне скарги адвокатів на продовження запобіжних заходів Євгену Семидоцькому, Андрію Оприску, Роману Мокряку, Цибізову, Сергію Чулибі, Юрію Без'язичному, Юрію Будзилу, Богдану Небилиці, Михайлу Власюку, В'ячеславу Зінченку, Денису Гриценку і Андрію Драчу.