11 лютого Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Гандзюк  \ УНИАН

Прокуратура стверджує, що голова Херсонської облради Владислав Мангер заплатив за вбивство активістки Катерини Ганзюк, зокрема, базою відпочинку, яку здає в оренду його юрист.

Читайте такожВ залі суду у справі Мангера побільшало “тітушок” (фото)

Про це під час засідання суду повідомили представники обвинувачення, передає Українська правда. Зокрема, йдеться про базу відпочинку у місті Лазурне. Раніше журналісти повідомляли, що юрист Андрій Мурашкін здав її підозрюваному Олексію "Москалу" Левіну, який переховується за кордоном.

Відео дня

Договір був підписаний за тиждень до нападу на активістку. "Встановлено, що Мангер надав вказівку Мурашкіну передати базу відпочинку Левіну як частину оплати за організацію вбивства Гандзюк", – заявила прокурор.

Вона зазначила, що базу відпочинку, "яка складається з готелю на 57 номерів, власного пляжу та доба проживання в якому сягає більш ніж 2 тис. грн.", передали Левіну за "символічну ціну у розмірі 500 грн на місяць договірним строком на 7 років".

Сам Мурашкін, який також захищає Мангера у суді, назвав звинувачення брехнею. За словами юриста, комплекс передали його фірмі для управління через те, що нині через базу відпочинку тривають суди та конфлікти між колишніми та нинішніми власниками.

Мурашкін запевняє, що перед відпусткою вирішив "захистити майно" від "атак" і "захоплень". "Я вирішив його захистити саме таким чином, а саме передати його в оренду", – зазначив юрист.

За його словами, база фактично так і не була передана Левіну.

Раніше журналісти дізнались, що за тиждень до нападу на Гандзюк юрист Мангера здав в оренду майже за безцінь підозрюваному в організації вбивства Олексію "Москалу" Левіну базу відпочинку на узбережжі Чорного моря.

11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Як повідомляв УНІАН, 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а 4 листопада 2018 року померла у лікарні після багатьох операцій.