Студентки обвинувачували викладача ботаніки у сексуальних домаганнях / фото univ.kiev.ua

Викладача Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доцента Навчально-наукового центру "Інститут біології та медицини" Петра Романенка, якого студентки звинувачували у сексуальних домаганнях, звільнено із займаної посади.

Як повідомляє офіційний сайт Київського університету, 29 січня до ректорату університету надійшла заява від студентів ННЦ "Інститут біології та медицини" щодо, на їхню думку, неправомірної поведінки доцента Романенка під час проведення навчальної практики в Канівському природному заповіднику влітку 2018 року.

У колективній скарзі студентки обвинувачували викладача ботаніки у сексуальних домаганнях та вимагали звільнити його з посади. За їхніми словами, протягом місяця практики викладач ботаніки "неодноразово залицявся до студенток, торкався їх без дозволу та відкрито заявляв про свій сексуальний інтерес".

Відео дня

Читайте такожСекс-скандал навколо студентки: політтехнолога Петрова взяли під домашній арешт

Було створено комісію для вивчення порушених в заяві питань. За результатами роботи комісії було виявлено низку порушень та недоліків, допущених під час проведення навчальної практики. Також повідомляється, що "окремі дії та висловлювання доцента Романенка визнано такими, що не відповідають нормам етики науково-педагогічних працівників", а тому його звільнено. При цьому керівництву ННЦ "Інститут біології та медицини" та керівнику літньої практики в Канівському природничому заповіднику вказано на недоліки, допущені під час проведення практики.

"Наказом ректора Леоніда Губерського з метою усунення недоліків та порушень щодо організації і проведення навчальної практики, недопущення надалі проявів неетичної поведінки з боку викладачів, адміністрації, персоналу, студентів, етичній комісії університету доручено розробити план заходів щодо недопущення подібних випадків у майбутньому", - йдеться у повідомленні.

Ректорат університету наголошує про відсутність будь-яких планів стосовно скасування навчальних практик, у т.ч. у Канівському природничому заповіднику, і закликає громадськість дотримуватися інформаційної безпеки та не послуговуватися неперевіреними чутками.