СБУ підтверджує інформацію про заборону австрійському журналісту Крістіану Вершютцу в’їзду в Україну \ УНИАН

У Службі безпеки України (СБУ) заявляють, що заборонили австрійському журналісту Крістіану Вершютцу в’їзд в Україну з метою забезпечення його безпеки.

Читайте такожЗаговорив українською: журналіст повідомив цікаву подробицю про останні дні життя Кобзона

Про це повідомляється на сторінці спецслужби у Facebook. «СБУ підтверджує інформацію про заборону австрійському журналісту Крістіану Вершютцу в’їзду в Україну терміном на один рік.

Відео дня

Підставою для такого рішення стала необхідність забезпечення безпеки журналіста. Нагадаємо, що Крістіан Вершютц наголошував у своєму інтерв’ю про існуючі погрози його життю в Україні», - сказано у повідомленні.

В СБУ зазначили, що для уникнення можливих провокацій під час перебування австрійського журналіста в Україні, спецслужба, відповідно до законодавства, прийняла рішення про заборону йому в’їзду.

Як повідомляв УНІАН, 7 березня перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова заявила, що шефу українського бюро австрійського телеканалу ORF Вершютцу заборонили в’їзд в Україну.

«Від початку збройного конфлікту в Криму і на Донбасі Вершютц висвітлював події в Україні, широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від Russia Today, що дискредитують діяльність Збройних сил України, заперечують агресію Російської Федерації проти України, а бойовиків регулярної армії РФ позиціонують «ополченцями», - зазначила Червакова.

Крім того, додала вона, за наявною у правоохоронців інформацією, Вершютц протягом останніх чотирьох років відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей та Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території РФ.

Міністр з питань Європи, інтеграції та закордонних справ Австрії Карін Кнайсль і представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликали українську владу скасувати заборону на в'їзд в Україну австрійському журналісту.

Кнайсль заявила, що має намір порушити питання заборони на в'їзд в Україну Вершютцу перед главами МЗС країн-членів Євросоюзу 18 березня.