В акції брали участь близько 2 тис. осіб \ фото facebook.com/NatCorpsUA

Внаслідок сутички біля Адміністрації президента між учасниками акції проти корупції в оборонному секторі та правоохоронцями постраждали двоє поліцейських і нацгвардієць.

Читайте такожУчасники акції проти корупційних схем в "оборонці" пішли з-під АП і збираються їхати в Черкаси шукати Порошенка

Як повідомляє у Facebook Відділ комунікації поліції Києва, одного правоохоронця з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надано медичну допомогу на місці.

Відео дня

Слідчі Печерського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу ("погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу").

Також у поліції повідомили, що біля Адміністрації президента учасники акції намагалися клеїти наліпки на шоломи поліцейських, застосували піротехніку та спробували прорвати кордон правоохоронців. Активістів закликали не порушувати порядок, працювали співробітники поліції діалогу.

На цей час ситуація спокійна. Поліцейські та військовослужбовці продовжують нести службу у центральній частині столиці.

Як повідомляв УНІАН, вдень на Майдані Незалежності у Києві відбулась акція, організована партією «Національний корпус», з вимогою притягнути до відповідальності осіб, задіяних у корупційних схемах в оборонному секторі.

В акції брали участь близько 2 тис. осіб. Після виступів активісти пішли з Майдану до АП, щоб оголосити свої вимоги.

На підході до будівлі Адміністрації президента виникли сутички між представниками «Нацкорпусу» і «Національних дружин», які підійшли до кордону поліції, схопили металеві огорожі та кинули їх у правоохоронців. Під час сутички також учасники акції випускали петарди, в повітря, ймовірно, було розпилено якусь речовину, а також запалювали фаєри.