Нацдружини зібралися на Майдані / фото facebook.com/NatCorpsUA

На Майдані Незалежності у Києві проходить акція партії «Національний корпус», учасники якої вимагають притягнути до відповідальності осіб, задіяних у корупційних схемах в оборонному секторі.

Як передає кореспондент УНІАН, наразі біля Монументу Незалежності зібралося близько 2 тисяч осіб.

Читайте також"В зубах принесуть": Порошенко обіцяє повернення до бюджету вкрадених в "оборонці" грошей

Відео дня

Дехто з учасників акції тримає прапори з символікою партії «Національний корпус». Деякі активісти одягнені в куртки із нашивкою «Національні дружини».

Перед початком виступів представників партії на скляній вітрині торгового центру «Глобус» було розгорнуто великий транспарант із написом «Свинарчуків Порошенка за грати!», на якому зображено перекреслену свиню.

На заході присутні лідер партії, народний депутат Андрій Білецький. Наразі представники «Нацкорпусу» з різних регіонів виступають перед учасниками акції.

У даний момент акція проходить спокійно. На місці працює незначна кількість співробітників поліції діалогу.

Як зазначається у допиті на сайті «Національного корпусу», акція направлена на те, аби переконати владу, що «мародерів військового бюджету країни треба покарати».

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому йшлося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Читайте такожТука: основою корупції в "оборонці" є її невиправдана засекреченість

У розслідуванні стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, були завищеними у рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 млн грн. Гладковського журналісти називають другом Порошенка і "смотрящим за оборонкою".

26 лютого президент відсторонив Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування, а 4 березня підписав указ про звільнення з посади.

Сам Гладковський заявив, що його син став заручником "брудної роботи і брудних справ" та позивається до журналістів-розслідувачів.

САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ розслідує оприлюднені у ЗМІ оборудки в оборонній сфері з 2017 року, а НАБУ - з 2016 року. За його словами, встановлена сума збитків, завданих держбюджету, про які йдеться в розслідуванні проекту "Наші гроші з Денисом Бігусом", становить 22 млн грн. Також Луценко підтвердив, що підприємства ОПК, в тому числі "Кузня на Рибальському", отримували деталі для ремонту військової техніки контрабандою з Росії.

4 березня проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив нову частину розслідування закупівель комплектувальних за завищеними цінами для підприємств "Укроборонпрому", згідно з яким чинний керівник держконцерну Павло Букін та колишній перший заступник секретаря РНБО Гладковський нібито отримували "відкати" за постачання висотомірів для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану.