У Росії прооперували військовополоненого українського моряка Сороку / фото Olena Syvak / Facebook

Військовополоненого українського моряка Василя Сороку, який отримав поранення під час російської агресії в Керченській протоці, прооперували.

Про це у Facebook повідомив адвокат Сергій Бадамшин.

"Пораненого військовополоненого Василя Сороку прооперували! Відомості підтверджуються Карпачовою Ніною Іванівною, а також лікарнею, де оперували Василя. Нарешті хороші новини, які всі ми чекали і домагалися спільними зусиллями. Сподіваюся, рука буде врятована, функції відновляться у повному обсязі, а Василь і всі моряки швидше повернуться додому", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Набряк руки не спадає, функції пальців не відновлюються": адвокат розповів про здоров'я моряка Сороки

Як повідомляв УНІАН, раніше омбудсмен Людмила Денисова заявила, що через відсутность необхідної медичної допомоги Василю Сороці можуть ампутувати руку.

Нагадаємо, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід в Керченську протоку буксиру «Яни Капу» і катерів «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь. Під час виходу з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» в Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».