Суд оставил Савченко под арестом до 13 мая / УНИАН

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, таке рішення оголосив суддя.

Читайте такожСавченко заявила, що до наступного засідання суду може не дожити

Адвокат Марк Фейгін після викладу аргументів захисту про відсутність доказів вини Надії Савченко і численні процесуальні порушення звернувся до суду з проханням скасувати постанову суду першої інстанції, змінити запобіжний захід Надії Савченко на будь-який не пов'язаний з триманням під вартою, а також винести "окрему ухвалу" щодо судді Басманного суду Артура Карпова, який допустив грубі порушення стосовно його підзахисної.

"Я прошу враховувати також, що моя підзахисна з огляду на весь цей обсяг грубих порушень її прав була змушена оголосити голодовку, оскільки обурення її тим свавіллям, яке чиниться, викликало єдину форму опору з її боку розпочати голодовку. Я прошу суд обов'язково врахувати стан її здоров'я, який погіршується, що не дасть змоги їй взяти участь у наступних судах", - сказав Марк Фейгін.

Савченко останется в СИЗО /УНИАН

Він наголосив, що будь-яке рішення, не пов'язане з триманням під вартою, врятує її здоров'я і життя, а також закликав суд керуватися гуманними міркуваннями.

Захист надав документи, що підтверджують можливість для Надії Савченко проживати в готелі при посольстві України або в квартирі її адвоката Іллі Новікова.

Адвокат Микола Полозов наголосив, що "якщо з Надією Савченко щось станеться", відповідальність ляже на суддів, слідчих і російську владу загалом.