Сьогодні проходить друга сесія пробного ЗНО 2019 / фото УНІАН

В Україні у суботу, 23 березня, відбудеться друга сесія пробного ЗНО із десяти предметів.

Учасники пробного ЗНО зможуть скласти тести з 10 навчальних предметів: історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, німецької, французької або іспанської мови.

Пробне ЗНО 2019

Кожен із учасників тестування матиме змогу скласти один із пробних тестів, який він обрав під час реєстрації на тестування.

Відео дня

Тести з різних предметів мають різну кількість форм і завдань, а також часу, відведеного на його виконання.

Читайте такожУ Міносвіти порадили випускникам, як правильно обрати виш і спеціальність

Пробне ЗНО є важливою складовою підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання. Воно проходить з метою ознайомлення всіх охочих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця.

Для всіх зареєстрованих учасників пробного ЗНО створені інформаційні сторінки, де розміщена інформація про час і місце проходження тестування. Після тестування на цих сторінках також будуть опубліковані результати учасника.

Як розповіли в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО), пробне тестування розпочнеться об 11:00. Допуск до пунктів проведення пробного ЗНО триватиме з 10:15 до 10:50 та здійснюватиметься за паспортом (або іншим документом, що посвідчує особу), запрошенням. Учасники, які запізнилися, до місця проведення пробного ЗНО не допускаються.

Пробне тестування розпочнеться об 11:00 / фото testportal.gov.ua

ЗНО з історії України

Тест ЗНО з історії України у 2019 році складається із завдань чотирьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності («логічні пари»), завдань на встановлення правильної послідовності та завдань з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих варіантів відповідей, повідомляє портал osvita.ua.

Загальна кількість завдань тесту з історії України – 60, на їх виконання учасникам буде відведено 150 хвилин.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи - 94 бали.

ЗНО з математики

Тест ЗНО з математики у 2019 році складається із завдань чотирьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності, завдань відкритої форми з короткою відповіддю (структуроване та неструктуроване), а також завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Загальна кількість завдань тесту з математики – 33, на виконання яких учасникам буде відведено 180 хвилин.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту - 62.

ЗНО з біології

Тест ЗНО з біології у 2019 році складається із завдань трьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності («логічні пари»), завдань з вибором трьох правильних відповідей із трьох груп запропонованих варіантів відповідей.

Загальна кількість завдань тесту з біології – 48, на виконання яких учасникам буде відведено 120 хвилин.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи - 80.

ЗНО з географії

Тест ЗНО з географії у 2019 році складається із завдань чотирьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності («логічні пари»), завдань відкритої форми із короткою відповіддю і завдань із вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих варіантів відповідей.

Загальна кількість завдань тесту з географії – 56, на виконання яких учасникам буде відведено 150 хвилин.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи - 94.

ЗНО з хімії

Тест ЗНО з хімії у 2019 році складається із завдань трьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності («логічні пари»), завдань відкритої форми із короткою відповіддю.

Загальна кількість завдань тесту з хімії – 52, на їх виконання учасникам буде відведено 150 хвилин.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, - 80.

ЗНО з фізики

Тест ЗНО з фізики у 2019 році складається із завдань трьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності («логічні пари»), завдань відкритої форми із короткою відповіддю структурованого і неструктурованого типу.

Загальна кількість завдань тесту з фізики – 38, на виконання яких учасникам буде відведено 180 хвилин.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, - 60.

ЗНО з іноземних мов

Загальна кількість завдань тестів з іноземних мов - 59 / фото УНІАН

Тест ЗНО з англійської, німецької та іспанської мов у 2019 році складається із завдань п’яти форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на визначення правильності/неправильності твердження, завдань на встановлення відповідності, завдань на заповнення пропусків у тексті і завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

А тест ЗНО з французької мови у 2019 році складається із завдань трьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на заповнення пропусків у тексті і завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Загальна кількість завдань тестів з іноземних мов – 59, на виконання яких учасникам буде відведено 150 хвилин.

Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тестів ЗНО з іноземних мов - 72 тестові бали.

Результати пробного ЗНО 2019

«Учасники пробного ЗНО з 15-ї години 23 березня до 25 березня 2019 року зможуть скористатися онлайн-сервісом «Визначення результатів пробного ЗНО-2019», щоб отримати результат пробного ЗНО за рейтинговою шкалою 100-200 балів і критеріальною шкалою 1-12 балів», - повідомили в УЦОЯО.

Читайте такожШколярам зарахують результати міжнародних мовних іспитів як підсумкову атестацію

Ознайомитися з результатами пробного ЗНО та завантажити картку результатів, особи, які заповнили електронний бланк, зможуть з 29 квітня 2019 року. Результати проходження пробного тестування зможуть отримати лише ті учасники, які внесуть свої відповіді до сервісу визначення результатів.

Результати пробного зовнішнього незалежного оцінювання не будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію та не будуть використовуватись для участі в конкурсному відборі під час вступу до закладів вищої освіти.

Як повідомляв УНІАН, у суботу, 16 березня, в усіх регіонах України відбулося пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури.

Нагадаємо, що реєстрація на основну сесію ЗНО-2019 триває з 5 лютого до 25 березня. Абітурієнти матимуть можливість скласти тестування щонайбільше з чотирьох навчальних предметів.