Порошенко привітав працівників Служби безпеки України / фото actual.today

Президент України Петро Порошенко привітав співробітників Служби безпеки України із 27-ою річницею створення СБУ.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці глави держави у Facebook.

Читайте такожСБУ викрила на хабарі радника керівніцтва МВС

Відео дня

"М'язи, які СБУ наростила за ці останні 5 років, вселяють страх у ворогів і впевненість в українське суспільство. СБУ стала дієвим механізмом для захисту безпеки держави та її громадян. Дякую особовому складу за віддане служіння Україні та бажаю непохитної віри в себе та у свою Вітчизну!" - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 22 березня під час урочистих заходів з нагоди 27-ої річниці створення СБУ Порошенко наголосив, що за 5 воєнних років СБУ запобігла майже 300 терактам, завдяки Службі викрито та засуджено, у тому числі за державну зраду та шпигунство, 341 особу, вилучено з незаконного обігу більш як 8 тис. одиниць зброї, понад 960 тис. вибухових пристроїв, 10 тонн вибухівки. Також СБУ виявила та запобігла хвилі кібератак спецслужб РФ на державні електронні ресурси та системи об’єктів критичної інфраструктури. За час агресії РФ на сході України загинули 27 співробітників СБУ, двом з них посмертно присвоєно звання "Герой України".

***20 вересня 1991 року Верховна Рада України постановою "Про створення Служби національної безпеки України" ліквідувала Комітет державної безпеки УРСР.

25 березня 1992 року Верховна Рада ухвалила закон "Про Службу безпеки України".

.