Цьогоріч Гуморину присвячено 100-річчю Одеської кіностудії / Фото Ірина Шевченко

В Одесі в понеділок, 1 квітня, під час святкування Гуморини, громадський порядок будуть забезпечувати 1 тисяча правоохоронців.

Читайте такожУ Києві продовжили фестиваль китайських ліхтарів на Співочому полі

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, крім сил поліції до охорони громадського порядку в місті приєднаються військовослужбовці Національної гвардії та курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ.

Відео дня

У відділі комунікацій також зазначили, що на період проведення святкових заходів у центральній частині міста буде обмежено рух усіх видів транспорту.

"1 квітня заплановано перекриття руху транспорту на низці дільниць п'ятнадцяти вулиць", - підкреслили в главку.

Зокрема, це стосується вулиць Пастера, Торговельної, Садової, виконкому коблівської, Дворянській, Преображенської, Буніна, Польської, Пушкіна, Катерининській, провулків Червоного, Маяковського, Соборної площі та інших.

Крім того, з 8 ранку 30 березня вже введені обмеження автомобільного руху на вулиці Грецькій, від Катерининської до Преображенської, які будуть зняті 1 квітня о 22:00.

У поліції просять учасників автомобільного руху заздалегідь продумати маршрути пересування по центральній частині міста, а жителів вулиць, на які поширюються обмеження, не залишати свої автомобілі на вулиці, щоб не ускладнювати проїзд спецтранспорту.

Як повідомляв УНІАН, у 2019 році Гуморина буде присвячена 100-річчю Одеської кіностудії.

Перша Гуморина в Одесі відбулася в 1973 році. У 1976 році її заборонили влади України та Одеси. Відновили святкування наприкінці 1980-х.