Карнавальна хода відбудеться в центрі Одеси / odessa.travel

У 2019 році Гуморина буде присвячена 100-річчю Одеської кіностудії. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції заявила директор департаменту культури і туризму Одеської міської ради Тетяна Маркова.

Читайте такожВ Одесі відсвяткували День святого Патрика (фото, відео)

У поточному році кіностудія відзначає 100-річний ювілей. У зв'язку з цим, як зазначила Маркова, прийнято рішення темою свята зробити кіно.

Відео дня

За її словами, в карнавальній ході, яка відбудеться в центрі Одеси, задіють понад 20 стилізованих автомобілів. У параді також візьмуть участь співробітники кіностудії, які планують використовувати раритетні речі, які є в її розпорядженні. Зокрема, будуть продемонстровані різні предмети, одяг тощо, які були задіяні під час зйомок в Одесі, наприклад, фільмів «д'Артаньян і три мушкетери», «Місце зустрічі змінити не можна».

Передбачається, що карнавальна хода триватиме півтори години.

Також у центрі міста - на Думській площі, Приморському бульварі, в Міському саду - облаштують спеціальні фотозони, де кожен охочий зможе «спробувати себе» в тій чи іншій ролі.

«Згодом кращі кадри будуть продемонстровані на великому екрані», -розповіла Маркова.

Директор департаменту зазначила, що з міського бюджету на проведення свята буде виділено приблизно 1 млн грн.

У той же час, за словами продюсера свята Олени Орлової, загальний бюджет заходу становитиме 200-300 тис. дол. (приблизно 5,4-8,1 млн грн), що включає гонорари артистам та інше.

«Оформлення лише однієї машини може с тановити 3-4 тис. дол.», - додала Орлова.

Крім того, в рамках проведення Гуморини заплановано ряд заходів, серед яких «Караоке у Дюка», концерти на відкритих майданчиках, конкурси тощо.

У центрі міста в зв'язку з карнавалом рух транспорт буде обмежений.

Довідка УНІАН. Перша Гуморина в Одесі відбулася в 1973 році. У 1976 році її заборонила влада України і Одеси. Відновилося свято сміху наприкінці 80-х років минулого століття.