Центр розташований в Одеської області / фото: УНІАН

На Одещині судитимуть керівника реабілітаційного центру для учасників АТО, який привласнив 5,6 мільйона гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Читайте такожНа реабілітації бійців АТО розікрали 6 мільйонів гривень

Відео дня

«Перед судом постав керівник реабілітаційного центру, розташованого в Одеської області, за обвинуваченням у заволодінні 5,6 млн грн, виділених на психологічну реабілітацію ветеранів та воїнів АТО», - написав він.

Слідство встановило, що майже 1300 ветеранів та бійців АТО мали пройти курс психологічної реабілітації у згаданій реабілітаційній установі.

«Разом з тим керівник закладу надав до державних органів неправдиві відомості про виконання державної програми та протиправно заволодів державними коштами на суму понад 5,6 млн гривень», - наголосив Лисенко.

Нагадаємо, за фактами привласнення та розтрати коштів, виділених на лікування та реабілітацію учасників АТО, столичною прокуратурою упродовж 2017-2018 років оголошено підозри керівникам восьми реабілітаційних центрів, розташованих в Харківській, Тернопільській, Волинській та Київській областях. Сума збитків, спричинених їх діями, складає майже 10 млн гривень. На сьогодні обвинувальні акти відносно керівників усіх згаданих реабілітаційних центрів вже скеровані до суду.