Загалом правоохоронці звільнили з «полону» 25 осіб / фото УНІАН

На Харківщині правоохоронці припинили діяльність так званого реабілітаційного центру, у якому насильно утримували 25 осіб, серед яких троє – неповнолітні.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, 29 січня прокуратурою спільно з Немишлянським відділом поліції викрито діючий підпільний реабілітаційний центр. Заклад функціонував під виглядом благодійної діяльності.

За даними слідства, 35-річний чоловік разом зі спільниками доправляв людей до центру проти їх волі. «Пацієнтів» утримували силою й погрозами. У потерпілих відбирали особисті речі, гроші й мобільні телефони, фактично позбавивши можливості викликати допомогу.

Відео дня

Читайте такожНа Київщині чоловік ґвалтував своїх доньок та знімав з ними порно (фото, відео)

«Людей зачиняли у приватному будинку, який винаймався. Вони не могли самостійно залишити будівлю та мали виконувати встановлені організаторами центру правила. У разі непокори чи спроби втечі до потерпілих застосовували тортури: били, не випускали на прогулянки, насильно тримали в холодній воді чи холодному приміщенні тощо», - йдеться у повідомленні.

Загалом правоохоронці звільнили з «полону» 25 осіб, серед яких троє – неповнолітні (дівчата 15 та 17 років та 17-річний хлопець).

Зазначається, що Харківська місцева прокуратура № 3 затвердила підозру 35-річному чоловіку в незаконному позбавленні волі та катуванні більш ніж двох осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України).

Наразі підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Відповідно до санкцій статей чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі.

Слідством також встановлюються інші особи, ймовірно причетні до скоєння злочину.