Епіфаній: коли нас називають бандерівцями, то ми цим пишаємося / фото УНІАН

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній переконаний, що українці пишаються, коли їх називають нащадками Степана Бандери.

Про це він заявив під час відвідування Львівського національного аграрного університету, випускником якого був Бандера, повідомляється на сайті ПЦУ.

"Історія університету засвідчує, з-поміж його випускників було багато тих, які насправді, не словом, а ділом, любили свою українську землю та її народ. Серед них варто відзначити та згадати генія українського національного і націєтворчого духу Степана Бандеру. Він є славним випускником саме вашого університету. І коли нас називають бандерівцями, то ми цим пишаємося", - сказав Епіфаній.

Відео дня

Читайте такожГасло "Бандера прийде - порядок наведе" здивувало б самого провідника ОУН - В'ятрович

"Для декого таке найменування є лайливим, але для нас це честь. Бо наша земля породила таких славних героїв, які колись казали, що прийде час і один буде говорити "Слава Україні!", а мільйони відповідатимуть "Героям Слава!". Ми з вами дочекалися цього часу, тому повинні радіти, що є спадкоємцями наших героїв та маємо можливість осягнути і продовжувати те, що вони накреслили", - додав Митрополит.

Як повідомляв УНІАН, раніше Епіфаній висловив переконання, що ПЦУ продовжуватиме утверджуватись та розвиватись за наступного глави Української держави. На переконання предстоятеля ПЦУ, курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію є важливим для збереження цілісності Української держави.