Вибух емоцій спричинила ДТП, що сталася на початку тижня на цій вулиці / УНІАН

У Запоріжжі люди заблокували дорогу, яка веде до Сімферопольської траси. Це сталося після загибелі 7-річної дитини, яку збив позашляховик.

Читайте такожАварія у Харкові із шістьма жертвами: автошкола, в якій навчалася Зайцева, призупинила роботу

Як йдеться в сюжеті ТСН, ревіння клаксонів, спантеличена поліція та розбурханий натовп – так відбувалося блокування руху по вулиці Сікорського, яка веде на трасу. Вибух емоцій спричинила ДТП, що сталася на початку тижня на цій вулиці. Тоді водій BMW насмерть збила 7-річного хлопчика. Трагедія сталася, коли позашляховик пішов на обгін вантажівки. Після наїзду дитину відкинуло на узбіччя, вона померла ще до приїзду швидкої. "Камаз" проїздив – пропускав дитину. А вона його обганяла, "Камаз". І виходить, на повній швидкості, навіть не було гальмівного шляху", - кажуть місцеві жителі. "Та тут кожного року три-чотири людини збивають! За два тижні двох збили", - нарікають вони. 

Поліцейські розвертають машини і скеровують в об’їзд. Вулиця Сікорського – одна з найбільш жвавих у Запоріжжі. Вона з’єднує Шевченківський район із трасою Харків-Сімферополь. Щодня по вулиці проїздять тисячі авто, серед них безліч транзитних вантажівок. При цьому на вулиці немає навіть розмітки, а пішохідних переходів лише кілька на 7-кілометрову ділянку. Вмовити людей розблокувати рух приїхав особисто голова місцевої райадміністрації. За словами посадовця, встановити на дорозі "лежачих поліцейських" за законом неможна, бо вулиця має статус магістральної. Так само не обмежуватимуть і швидкість руху транспорту. "Знаки про обмеження швидкості встановлюватися не будуть, тому що самі правила дорожнього руху передбачають обмеження до 50 км/год", - заявив голова Шевченківської райадміністрації Федір Майєр.

Зменшити аварійність намагатимуться іншими засобами. "Це є відновлення дорожньої розмітки, встановлення кнопочних світлофорів, встановлення шумових смуг, які будуть попереджати водія про те, що перед ним пішохідний перехід", - каже керівник управління патрульної поліції у Запорізькій області Світлана Михайловська. Рух транспорту по вулиці люди розблокували через годину – після того, як їм пообіцяли встановити знаки з попередженням про відеофіксацію порушень. Самі камери з’являться пізніше, коли знайдуть на них кошти.