На Житомирщині протестували проти сміття / фото - zhytomyr.tv

Сьогодні на Житомирщині селяни перекривали трасу на знак протесту проти львівського сміття, накопиченого у недобудованому цегельному заводі.

Читайте такожУ Львівській області горить стихійне сміттєзвалище

Відео дня

Як повідомили УНІАН у Семенівській об'єднаній територіальній громаді, акцію протесту провели у Бердичівськомурайоні на трасі “Житомир–Могилів-Подільський». Жителі села Хажин і Терехове ходили пішохідним переходом, причому на трасі на певний час утворилися величезні затори.

Протестуючі вимагали прибрати з території недобудови місцевого цегельного заводу у селі Терехове львівське сміття.Протягом останнього місяця воно накопичувалося і створило серйозну загрозу для екологічного середовища. Пікетувальники не хочуть, щоб на території довгобуду працювало сміттєсортувальне підприємство, власники якого, у свою чергу, запевняють, що мають  для своєї діяльності усі  документи.

Перед цим, 19 березня, жителі Хажина затримали до приїзду правоохоронців водія вантажівки зі Львівщини, який, за твердженням місцевих жителів, привіз вантажівкою та скинув львівське сміття. Також місцеві жителі звернулися із відповідною заявою до поліції.