Затримані імовірні вбивці ювеліра Кисельова / скріншот - Youtube, поліція Києва

Розкрито вбивство столичного ювеліра Сергія Кисельова. Спецпризначенці затримали трьох підозрюваних.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Читайте такожНестача 400 кілограмів золота та походи до сховища: стали відомі подробиці життя вбитого ювеліра Кисельова (відео)

«Розкрито вбивство столичного підприємця, який займався дорогоцінними металами, вчинене 5 березня на вулиці Флоренції в Дніпровському районі столиці», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за підозрою у скоєнні злочину, вчиненого з корисливих мотивів, працівниками карного розшуку столичної поліції за підтримки бійців КОРДу затримано трьох чоловіків, двоє з яких є колишніми працівниками правоохоронних органів СБУ і Національної поліції та один раніше судимий.

Правоохоронці зауважують, що викриття зловмисників відбулося під час їхньої підготовки до ще одного нападу.

Повідомляється, що в суботу, 13 квітня, за місцем помешкання підозрюваних правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких вилучили пістолет, глушник до нього, боєприпаси, гранати, балаклави, рації та інші речові докази.

Крім того, у ході обшуків виявлено та вилучено картину, яка, за попередніми даними, може бути роботою художника Поля Синьяка вартістю 1,5 млн доларів, і яку викрали з музею в м. Нансі у Франції.

На даний час затриманим оголошено підозру за п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115КК України та ч.1 ст. 14 п.п. 1, 5, 12, 13 ч. 2 ст. 115 КК України. Вирішується питання щодо обрання останнім запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі чи довічне ув’язнення.

Як повідомляв УНІАН, 5 березня у Києві в Дніпровському районі в автомобілі Mercedes застрелили ювеліра Кисельова.

За даними ЗМІ, Кисельов був власником ювелірного підприємства. За часів президентства Віктора Януковича проти нього було порушено кримінальну справу в рамках розслідування справи про хабарництво так званих “діамантових прокурорів” Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна. У Кисельова були вилучені коштовності нібито в рамках цієї справи. Пізніше Кисельов упізнав деякі зі своїх коштовностей, які були вилучені при обшуку.

Проте речник Генпрокуратури Андрій Лисенко заявив, що Кисельов не мав жодного процесуального статусу у так званій справі "діамантових прокурорів".

Пізніше, 5 березня, керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що вбитий ювелір Кисельов має відношення до так званої справи “діамантових прокурорів”.

Він нагадав, що свого часу було порушено ще одну справу - щодо втрати вилучених цінностей, і цю справу розслідував тоді ще Департамент спецрозслідувань ГПУ. Але у травні 2018 року за рішенням генпрокурора цю справу було передано до Національного антикорупційного бюро. Горбатюк припустив, що Кисельов фігурував у кримінальному провадженні про зникнення цінностей як потерпілий.