Звільнення політичних в'язнів, заручників, військовополонених є особливою темою переговорів / Фото УНІАН

Українська сторона у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі сьогодні на переговорах у Мінську закликала Російську Федерацію припинити шантажувати питанням заручників і розблокувати їхнє звільнення.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожРФ відмовилася підтримати ініціативу України щодо великоднього перемир'я на Донбасі

Відео дня

Вона заявила, що звільнення політичних в'язнів, заручників, військовополонених є особливою темою переговорів.

"Євген Марчук прямо звернувся до представника РФ Бориса Гризлова з проханням негайного звільнення утримуваних, зокрема, моряків. Вибори закінчилися - й варто РФ припинити шантажувати Україну заручниками і розблокувати їхнє звільнення. На що отримали наступну відповідь: до закінчення судилищ над моряками не може бути ніяких звільнень, а потім, мовляв, побачимо...» - наголосила Геращенко.

«Також не отримали відповіді на вимогу припинити знущання над військовополоненими моряками і відмовитися від психологічних експертиз, які є тортурами. РФ демонструє неготовність до компромісів, навпаки, - поки що чітко прослідковується курс на замороження конфлікту», - додала вона.