Герасимов нагадав, що завдяки Мінським домовленостям були запроваджені санкції проти РФ / фото УНІАН

Представники кандидата у президенти України, чинного глави держави Петра Порошенка не вели перемовин з командою опонента у другому турі президентських виборів Володимира Зеленського щодо збереження спадкоємності в рамках Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську у разі його перемоги.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов.

На запитання, чи велись переговори з командою Зеленського щодо збереження спадкоємності у переговорах в рамках ТКГ, Герасимов відповів: "Що стосується наступних кроків – перемовин на цю тему не було, але ми зробимо все, щоб наш курс по всіх ключових напрямках зберігався".

Відео дня

Читайте такожУ Порошенка запевнили, що визнають будь-який результат виборів президента

"Мінські домовленості є ключові і їх треба виконувати", - заявив він.

Герасимов нагадав, що Мінські угоди передбачають припинення вогню, відведення озброєння, виведення незаконних збройних формувань та перекриття неконтрольованої ділянки державного кордону з Росією.

Також він нагадав, що завдяки Мінським домовленостям були запроваджені та щорічно продовжуються санкції проти РФ.

Довідка УНІАН. У Мінську 12 лютого 2015 року відбулися переговори з врегулювання кризи на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна.

За підсумками переговорів було затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію Мінських домовленостей, досягнутих у вересні 2014 року. Крім того, ухвалено декларацію лідерів України, Франції, Німеччини та РФ на підтримку цих заходів.

Серед іншого, домовленості, досягнуті «нормандської четвіркою», передбачають припинення вогню на сході України, відведення всього важкого озброєння з української території. Також передбачено обмін і звільнення всіх заручників, проведення місцевих виборів на Донбасі.