В Одесі триває судовий розгляд справи про вбивство та розчленування жінки-інспектора СІЗО / Фото УНІАН

Малиновський районний суд Одеси сьогодні перейшов до дебатів у справі щодо вбивства і розчленування жінки-інспектора, вчинених у серпні 2017 року.

Читайте такожУ Житомирі в гуртожитку коледжу порізали ножем студента (фото)

Як повідомили УНІАН у суді, сьогодні продовжився розгляд кримінального провадження за обвинуваченням у вчиненні умисного вбивства співробітниці Одеської установи виконання покарань. Справа розглядається колегіально - у складі двох професійних суддів і трьох присяжних.

Відео дня

Судом допитано двох свідків, заявлених обвинуваченим.

У зв'язку з тим, що судом закінчено з'ясування обставин та перевірки їх доказами, суд перейшов до судових дебатів. Під час виступу сторона обвинувачення просила призначити покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Обвинувачений подав клопотання про перенесення засідання для надання часу для підготовки до дебатів.

Суд продовжив обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Наступне судове засідання призначене на 17 травня.

Як повідомляв УНІАН, 17 серпня 2017 року в Одеському СІЗО зловмисник убив і розчленував співробітницю ізолятора Олену Порошенко. Викрито підозрюваного - 39-річного заарештованого, який перебував в ізоляторі, раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. У момент скоєння вбивства співробітниці ізолятора він був під слідством у зв'язку з вчиненням розбійного нападу (ст. 187 ККУ).

Поліція за фактом вбивства почала розслідування за ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство), прокуратура області - за фактом службової недбалості та неналежного виконання своїх обов'язків співробітниками СІЗО, внаслідок чого стало можливим вчинення ув'язненим цього злочину (ч. 2 ст. 367 КК України), тортур та ін. Підозрюваного з метою його безпеки було транспортовано до Миколаївського СІЗО.

У березні 2018 року обвинувачений заявив у суді, що вбив інспектора нібито на вимогу двох осіб, які йому погрожували, - співробітника Одеського СІЗО і ув’язненого, який вже вийшов на волю. Нібито цей злочин було «замовлено», щоб усунути з посади «начальника в'язниці». Пізніше в залі суду він заявляв, що побоюється за своє життя. 29 жовтня один з присяжних відмовився від участі в судовому процесі.