Двох співробітників НАБУ викликають до ГПУ для вручення підозр / фото nabu.gov.ua

До Генеральної прокуратури України для вручення повідомлення про підозру викликаються двоє співробітників Національного антикорупційного бюро України.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

«Генеральною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно співробітників НАБУ О. Сербіна та Д.Замотаєва. Вказані особи підозрюються у незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаному з погрозами застосування фізичного насильства, та у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу», - повідомила вона і додала, що дії підозрюваних кваліфіковано за ч.3 ст. 289, ч.2 ст.365 Кримінального кодексу України.

Відео дня

Читайте також"Війна" між САП і НАБУ: Луценко заявив про критичну ситуацію в роботі антикорупційних органів

Сарган зазначила, що у період з 21 березня по 26 квітня підозрювані Сербін і Замотаєв викликалися повістками до Генпрокуратури для вручення підозри, оголошення про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів кримінального провадження. Однак, за її словами, «виклики ГПУ ігнорувалися» - підозрювані не з'являлися.

«Підозрювані О.Сербін та Д.Замотаєв викликаються для вручення підозри, оголошення про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів кримінального провадження 03.05.2019 до Генпрокуратури за адресою: вул. Різницька, 13/15», - додала вона.

Одночасно, поінформувала Сарган, слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань скеровано клопотання до суду про привід підозрюваних Сербіна та Замотаєва до ГПУ для вручення підозри, оголошення про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів кримінального провадження.

Читайте такожЛуценко заявив, що особисто санкціонував обидва випадки прослуховування працівників САП

Як повідомляв УНІАН, 19 вересня 2018 року у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили про виявлення у внутрішньому дворі відомства автомобіля, в якому перебували працівники НАБУ і здійснювали «незаконні оперативно-технічні заходи».

За інформацією САП, автомобіль було заблоковано працівниками поліції та Управління держохорони для проведення невідкладних слідчих та процесуальних дій.

Також у САП заявили, що для врятування співробітників від викриття директор НАБУ Артем Ситник нібито надіслав силовий підрозділ бюро, який, «використовуючи вогнепальну зброю, застосував насильство до працівників правоохоронних органів, пошкодив майно громадян, перешкодивши проведенню слідчих дій».

Своєю чергою у НАБУ заявили, що його співробітники проводили планові заняття з тактико-спеціальної підготовки на території лікарні «Охматдит», коли «з незрозумілих причин» їхній мікроавтобус було заблоковано працівниками УДО та САП. Співробітники НАБУ розцінили дії УДО та САП як можливу провокацію.

20 вересня у прес-службі столичної прокуратури поінформували, що кримінальне провадження за фактом подій біля САП розслідуватиме Головне управління СБУ у Києві та Київській області.