Після пожежі понад 1,5 року тому табір знову прийматиме дітей / фото: УНІАН

В Одесі близько 100 дітей направлять на оздоровлення в табір «Вікторія», у котрому в 2017 році під час пожежі загинуло троє дівчаток.

Як передає кореспондент УНІАН, це випливає з відповідного розпорядження мера Одеси Геннадія Труханова, виданого минулого тижня.

Читайте такожТрагічна пожежа у таборі "Вікторія": суд продовжив арешт екс-директора

Відео дня

У розпорядженні «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків під час літніх канікул у 2019 році» перераховуються категорії пільговиків, для яких необхідно організувати оздоровчий відпочинок. Це, зокрема, сироти, діти учасників бойових дій на Донбасі, внутрішньо переміщені особи та інші.

У зазначеному розпорядженні перераховані установи, в яких буде організований відпочинок. Серед них - комунальний заклад «Одеський міський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс «Вікторія», куди з 8 по 28 серпня планується направити до 100 дітей.

У зв'язку із цим профільним чиновникам міськради доручено забезпечити контроль за роботою медпунктів у таборі й організувати в ньому проведення масових та бібліотечних заходів.

Також літній відпочинок для дітей планується організувати в таборах із денним перебуванням (при навчальних закладах), у дитбудинку «Перлинка», на базі Одеської спеціальної школи № 75 (табір праці та відпочинку), на базі ліцеїв «Олімпієць», «Ланжеронівський» та ін.

Читайте такожТрагедія 2 травня в Одесі: слідство розглядає можливий вплив іноземців на правоохоронців

Як повідомляв УНІАН, в результаті пожежі в одеському таборі «Вікторія», який стався 15 вересня 2017 року, загинули три вихованки творчого колективу «Адель».

Правоохоронці відкрили кілька кримінальних проваджень (вони вже передані до суду), в яких фігурують як підозрювані директор комплексу Петрос Саркісян, старший вихователь Наталія Цокур (Янчик), колишня заступник мера Одеси Зінаїда Цвірінько, екс-керівник Київського відділу ГУ ГСЧС в Одеській області та інспектор.

Суд ухвалив рішення тільки щодо Цокур, яка засуджена до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки. Зі всіх фігурантів у СІЗО утримується лише Саркісян.

Також прокуратура оголосила про підозру в розтраті значної суми бюджетних коштів керівнику фірми, яка займалася реконструкцією «Вікторії».

29 листопада 2018 року виконком Одеської міськради прийняв рішення про передачу «Вікторії» під тимчасове розміщення військовослужбовців, 6 грудня суд зняв арешт з кам'яних корпусів табору. Після проходження відповідної підготовки резервісти залишили територію комплексу.

18 лютого 2019 року директор департаменту освіти і науки міськради Одеси Олена Буйневич заявила, що влітку табір відкриють. У березні стало відомо, що незалежні експерти виявили грубі порушення будівельних норм під час спорудження дерев'яних корпусів у таборі.

Художній керівник «Аделі» Тетяна Єгорова, яка є свідком у справі, виїхала за межі України й не з'являється на судові засідання.