У табір "Вікторія", де згоріли троє дітей, заселили військових / фото УНІАН

В одеський дитячий табір "Вікторія", де минулого року під час великої пожежі загинуло троє дітей, заселили військових.

Майже півтисячі чоловіків проживатимуть тут десять днів, а поруч тренуватимуться. Саме для цього кілька днів тому райсуд Одеси зняв арешт з частини споруд табору, йдеться у сюжеті ТСН.

З будиночків, у яких сталася пожежа, арешт не зняли, однак батьки загиблих та постраждалих від пожежі дітей помітили, що з них виносили якісь речі. Батьки підозрюють, що таким чином, можливо, намагаються позбутися речових доказів у справі.

Довідка УНІАН. В Одесі пізно ввечері 15 вересня 2017 року на території табору "Вікторія" сталася пожежа, під час якої загинули три вихованки творчого колективу "Адель".

У зв'язку з надзвичайною подією були затримані директор комплексу Петрос Саркісян і старший вихователь Наталія Цокур (Янчик), яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку. 24 квітня суд засудив Цокур до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

Читайте такожВ Одесі суд продовжив арешт директору табору "Вікторія", в якому при пожежі загинуло троє дітей

Фігурантом справи також є підозрювана в халатності колишня заступник мера Одеси Зінаїда Цвірінько, розслідування стосовно якої було завершено 27 квітня. 3 жовтня вона в суді заявила, що провини своєї не визнає.

У справі також фігурують екс-керівник Київського відділу ГУ ДСЧС в Одеській області та інспектор, які підозрюються в службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК).

У травні прокуратура повідомила Саркисяну і його заступнику Тетяні Ланіній про підозру в заволодінні 120 тисячами гривень бюджетних коштів, і 18 червня в Київський райсуд Одеси був направлений обвинувальний акт. У червні заступник директора табору відшкодувала бюджету міста завдані збитки - понад 120 тисяч гривень.

 На початку вересня прокуратура оголосила про підозру в розтраті понад 400 тисяч гривень бюджетних коштів керівнику фірми, яка займалася реконструкцією "Вікторії". Наприкінці жовтня директору приватної компанії було оголошено підозру в привласненні 1,7 мільйона гривень бюджетних коштів, виділених на реконструкцію табору.

29 листопада виконавчий комітет Одеської міської ради прийняв рішення про передачу приміщень "Вікторії" під розміщення військовослужбовців, а 6 грудня Київський райсуд зняв арешт з кам'яних будівель табору.