На автовокзалі Мелітополя 34-річного організатора «торгівлі живим товаром» \ Фото УНІАН

Одеські правоохоронці затримали двох чоловіків, які продавали українок для сексуальної експлуатації до борделів Ізраїлю.

Читайте такожПоліція викрила діяльність борделю в центрі Києва

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, прокуратура спільно з іншими правоохоронними органами 11 травня припинила відправку молодих жінок за кордон для їхньої сексуальної експлуатації.

Відео дня

«Завдяки спільним заходам правоохоронці затримали на автовокзалі Мелітополя 34-річного організатора «торгівлі живим товаром». Цей житель Одеської області планував відправити двох молодих українок, використовуючи перевізника, через тимчасово окуповану територію АР Крим до Росії», - повідомили в прес-службі.

Того ж дня в Ізмаїлі Одеської області правоохоронні органи затримали його 41-річного спільника, який займався вербуванням дівчат.

Як зазначається, кінцевим пунктом призначення мав стати Ізраїль.

Під час пошуку жінок зловмисники орієнтувалися на їхнє скрутне матеріальне становище, обіцяли значні заробітки й соціальний пакет.

Прокуратура області вже повідомила зазначеним особам про підозру в торгівлі людьми (ч. 2 ст. 149 КК).

Слідчо-оперативні заходи проведено за участю співробітників прикордонного оперативного підрозділу Одеси із залученням прикордонного спецпідрозділу «ДОЗОР», працівників поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.

Як уточнили в регіональному главку Нацполіції, зловмисники за роботу в ізраїльських борделях пропонували жінкам заробіток у розмірі $3 тис. на місяць, проживання в орендованій заздалегідь квартирі та оплату всіх витрат, пов'язаних із виїздом за кордон.

Зараз обох правопорушників затримано, у них вилучено речові докази злочинної діяльності: гроші, смартфони, планшет, квитки на автобус сполученням Одеса-Мелітополь, закордонний паспорт.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу ("торгівля людьми").Слідчі дії тривають.