Вбивство було скоєно під час сварки / фото mukachevo.net

Малиновський районний суд Одеси засудив до 14 років позбавлення волі колишнього активіста «Самооборони Майдану» за жорстоке вбивство 19-річної дівчини, вчинене в 2014 році.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення суд прийняв минулого тижня.

За даними слідства, 15 серпня 2014 року чоловік вбив дівчину в селищі Великодолинське Овідіопольського району, перебуваючи у неї вдома.

Відео дня

Зазначається, що вбивство було скоєно під час сварки, що виникла між молодими людьми в ході з'ясування їхніх подальших взаємин. Спочатку чоловік душив потерпілу і вдарив кулаком в обличчя, після чого взятим зі столу кухонним ножем завдав понад 30 колото-різаних ран - у шию, в ділянку живота, грудної клітки.

Читайте такожВ Одесі на спортмайданчику знайшли повішеного чоловіка

«Смерть настала в результаті численних колото-різаних ушкоджень шиї, хрящів гортані, стравоходу, шийного відділу хребта, перелому нижньої щелепи...», - сказано в документі.

Експертизами встановлено, що обвинувачений психічно здоровий, під час скоєння злочину усвідомлював, що завдає жертві сильного болю і вона страждає.

В ході розслідування встановлено, що в 2014 році обвинувачений був членом організації «Самооборони Майдану» Одеси. У скоєнні злочину він зізнався керівнику цієї організації, коли той прибув до нього додому під час проведення слідчих дій.

Однак на судових засіданнях колишній активіст відмовився давати свідчення і провину свою не визнав.

Читайте такожВ Одесі затримали чоловіків, які продавали українок до борделів Ізраїлю

Вивчивши матеріали справи, суд визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого п. 4 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 років.

Початок строку відбування покарання обчислюється з моменту законного затримання, тобто з 16 серпня 2014 року. Крім того, відповідно до «Закону Савченко», час перебування чоловіка під вартою упродовж розслідування та судового розгляду буде зараховано з розрахунку один день за два.

Також суд постановив стягнути з обвинуваченого 300 тис. грн моральної шкоди на користь матері вбитої дівчини.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2014 року в смт Великодолинське Овідіопольського району Одеської області 23-річний чоловік убив 19-річну дівчину, познайомившись з нею в мережі Інтернет.

При огляді на тілі загиблої експерти виявили десятки ножових поранень.