НАБУ оголосило підозри трьом особам через махінації з житлом для нацгвардійців / фото nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро оголосило підозру екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову.

Як повідомили у прес-службі НАБУ, його підозрюють у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 мільйона гривень.

Разом з Аллеровим підозру отримали гендиректор компанії-забудовника та оцінювач, які разом з ним провернули аферу з житлом для військових.

Відео дня

"Наразі всі підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу", - повідомили у НАБУ.

Читайте такожНа "зекономлені" на квартирах для військових гроші екс-голова Нацгвардії купив житло та авто своїй доньці - журналіст

Дії екс-командувача Нацгвардії та генерального директора компанії-забудовника кваліфікуються за ч. 5 ст. 191 (привласнення майна в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України, оцінювача — ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (співучасництво) КК України.

Як повідомляв УНІАН, у НАБУ встановили, що у 2000-х роках Нацгвардія та компанія-забудовник домовились, що на території колишньої військової частини в самісенькому центрі Києва, на Печерську, зведуть житловий комплекс. В ньому Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць. Однак у 2016-2017 роках було укладено додатковий договір, за яким Нацгвардія відмовилась від нерухомості у центрі столиці в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро "Бориспільська"). Різниця у вартості квартир, за оцінкою експертів, склала понад 80 мільйонів гривень.

14 травня НАБУ затримало Аллерова, гендиректора компанії-забудовника та оцінювача.