Затримано екс-командувача Нацгвардії, сьогодні йому вручать підозру / фото УНІАН

Затримано екс-командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова, сьогодні йому вручать підозру.

Про це кореспондента УНІАН повідомила прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

“Екс-командувача Нацгвардії затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу за підозрою у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем — УНІАН). До кінця дня йому буде вручено підозру. Слідчі дії з Аллеровим тривають”, - сказала Постолюк.

Читайте такожНАБУ проводить обшуки в Нацгвардії

Також Постолюк зауважила, що завтра САП направить до Солом’янського райсуду Києва клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Крім того, вона додала, що підозра стосується ймовірної участі Аллерова в оборудках під час будівництва квартир для військовослужбовців Нацгвардії.

Як повідомляв УНІАН, 7 травня 2019 року президент Петро Порошенко звільнив Аллерова з посади командувача Національної гвардії України. Генерал-полковник Аллеров був командувачем Нацгвардії з 30 грудня 2015 року.

Сьогодні, 14 травня, на сторінці НАБУ у Facebook повідомлялося, що детективи бюро проводили обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній.

"Слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування корупційної схеми з нерухомістю, в результаті якої Головне управління Нацгвардії України, за версією слідства, втратило активи на 81,64 млн грн", - заявили в НАБУ.

Також зазначалося, що розслідування зазначених фактів НАБУ здійснює із грудня 2017 року.