У міськраді стверджують, що намет встановлений на проїжджій частині, що суперечить законодавству / mediaport.ua

Погоджувальна комісія Харківської міської ради, розглянувши звернення про проведення безстрокового мирного зібрання з використанням намету «Все для перемоги» на площі Свободи, рекомендувала перенести його на площу Захисників України.

Як повідомляє прес-служба Харківської міськради, відповідне засідання відбулося сьогодні, 15 травня.

За словами заступника Харківського міського голови - керуючої справами виконавчого комітету міськради Тетяни Чечетової-Терашвілі, звернення щодо проведення безстрокового мирного зібрання на площі Свободи надійшло 12 травня від громадянина Михайла Лебедя на електронну пошту міськради. Зазначається, що заявник був запрошений на засідання комісії, але не з'явився.

Відео дня

Читайте такожПовернення "проспекту Жукова" на мапу Харкова розгляне сесія, топонімічна комісія погодила

Під час засідання директор департаменту інфраструктури Сергій Дульфан повідомив, що намет, про який йдеться у зверненні, встановлений прямо на проїжджій частині. За його словами, це суперечить вимогам Закону України «Про дорожній рух».

«Цей намет знаходиться в охоронній зоні контактної мережі. При розміщенні будь-яких об'єктів поблизу контактної мережі подається окрема заявка на відключення живлення з контактних мереж, оскільки в разі обриву люди потраплять до зони ураження струмом. Цього теж не було зроблено. Також, за інформацією з соціальних мереж, у наметі знаходиться запас пально-мастильних матеріалів, до чого це може призвести, ніхто не знає. Тому ми категорично проти розміщення цього намету на проїжджій частині. До того ж конструкція обмежує видимість пішохідного переходу й заважає руху транспорту», - підкреслив Дульфан.

За словами начальника управління дорожнього господарства Департаменту будівництва та дорожнього господарства Антона Стрільця, площа Свободи перебуває на балансі КП «Шляхрембуд», і ніяких документів із приводу узгодження встановлення намету на підприємство не надходило.

Читайте також"Кернес розхитує місто": в Харкові мітингували проти демонтажу намету волонтерів (фото, відео)

Головний інженер КП «Харківські теплові мережі» Олексій Лука зазначив, що намет ускладнює доступ до комунікацій, розташованих у зоні його розміщення.

«На цій ділянці на площі розташована магістральна камера, яка потребує капітального ремонту, оскільки існує серйозна загроза обвалення її конструкції. Там потрібно поміняти два колектори, засувки й відновити конструктив самої камери. Час у нас обмежений, і вже необхідно розпочати ремонт, але поки у нас немає доступу до об'єкта», - повідомив Лука.

Вислухавши доповідачів, погоджувальна комісія ухвалила рішення - запропонувати перенести проведення масового заходу з використанням намету з площі Свободи на площу Захисників України.

«У разі відмови доручити юридичному департаменту Харківської міської ради у встановлений строк забезпечити підготовку та подачу матеріалу до Харківського окружного адміністративного суду», - йдеться в рішенні.

Нагадаємо, міська влада Харкова має намір знести встановлений на площі Свободи у вересні 2014 року намет «Все для перемоги». Приводом для демонтажу стала зареєстрована 8 травня на сайті Харківської міськради петиція з вимогою прибрати намет із площі.

Петицію закликав підтримати мер Харкова Геннадій Кернес. Він заявив, що намет розмістили на площі незаконно.

9 травня ця петиція набрала понад 5 тисяч голосів.

14 травня на площу пригнали техніку КП «Харківські теплові мережі». Вантажні автомобілі поставили за 20 метрів від намету. За словами заступника мера з питань житлово-комунального господарства Андрія Руденка, тут комунальники планують проводити плановий ремонт каналізації.