Стерненко намагався дізнатися у цього правоохоронця його ім’я та прізвище / фото УНИАН

Одеський активіст Сергій Стерненко стверджує, що правоохоронець погрожував йому пістолетом.

Читайте також"Хто замовив Катю Гандзюк": в Україні люди вийшли на акції (наживо)

Як передає кореспондент УНІАН, про це Стерненко заявив журналістам після руйнування активістами паркану на вулиці Інститутській у Києві на місці будівництва Музею Революції гідності.

Відео дня

Коли молодики вже майже зруйнували паркан, на місце події прибігли декілька спецпризначенців, і один з них, ймовірно командир, навів на Стерненка пістолет.

Кореспондент УНІАН не був свідком цього інциденту, однак став свідком того, як Стерненко безуспішно намагався дізнатися у цього правоохоронця його ім’я та прізвище.

Близько 10 хвилин Стерненко запитував у поліцейського про його прізвище та посаду. Поліцейський стояв в оточенні своїх колег, які теж не відповідали на запитання активіста. Врешті-решт цей правоохоронець та його колеги сіли в поліцейські автомобілі та поїхали.

Як повідомляв УНІАН, у січні вздовж алеї Героїв Небесної сотні на вулиці Інститутській було встановлено паркан для підготовки до будівництва Музею Революції гідності.

Адвокати потерпілих у справі екс-"беркутівців", обвинувачених у масових розстрілах учасників Майдану, заявляли, що розпочинати будь-які роботи, в тому числі й з облаштування будмайданчика, до завершення слідчих експериментів не можна.

13 травня розпочалися підготовчі будівельні роботи в нижній частині вулиці Інститутської. Там за допомогою трактора було знято близько 70 кв. м бруківки. Після того, як туди прийшли активісти з громадської ініціативи «Зберегти Інститутську», його роботу було заблоковано.

Сьогодні, 18 травня, після акції “Хто замовив Катю Гандзюк?” біля Адміністрації президента декілька десятків молодиків з організації “СІЧ”, які брали участь в акції, за 10 хвилин розтрощили паркан на місці будівництва Музею Революції гідності.