Активісти зруйнували паркан на вулиці Інститутській на місці будівництва Музею Революції гідності.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, декілька десятків молодиків з організації “СІЧ” за 10 хвилин розтрощили паркан, що відгороджує вулицю Інститутську від Хрещатика і до верхнього виходу станції метро “Хрещатик”.

Читайте також"Хто замовив Катю Гандзюк": в Україні люди вийшли на акції (наживо)

Паркан уже майже зруйнований, лишилися лише його частина на схилах біля колишнього Жовтневого палацу.

Зараз на початок вулиці Інститутської прибігли близько 30 правоохоронців. Вони оточують незруйновану частину паркану.

Правоохоронці поки що не затримали жодного активіста, хоча вже розпочались словесні перепалки між активістами та керівниками загону поліції.

Як повідомляв УНІАН, у січні вздовж алеї Героїв Небесної сотні на вулиці Інститутській було встановлено паркан для підготовки до будівництва Музею Революції гідності.

Адвокати потерпілих у справі екс-"беркутівців", обвинувачених у масових розстрілах учасників Революції гідності, заявляли, що розпочинати будь-які роботи, в тому числі й з облаштування будмайданчика, до завершення слідчих експериментів не можна.

13 травня розпочалися підготовчі будівельні роботи в нижній частині вулиці Інститутської. Там за допомогою трактора було знято близько 70 кв. м бруківки. Після того, як туди прийшли активісти з громадської ініціативи «Зберегти Інститутську», його роботу було заблоковано.