REUTERS

У Тель-Авіві проходить гранд-фінал Міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2019. Він визначить переможця, який отримає право приймати Євробачення-2020.

Фінал Євробачення, так само як і обидва півфінали 14 і 16 травня, проходить в Ізраїльському центрі торгових ярмарків і виставок "Експо". Тут була встановлена грандіозна сцена, створена дизайнером Флоріаном Видером.

Читайте такожЄвробачення 2019: де і коли дивитися фінал - пісні учасників (відео)

У фіналі на сцену Євробачення піднімуться учасники від країн «великої п'ятірки» - Італія, Франція, Іспанія, Німеччина, Великобританія та країни-господині конкурсу в цьому році, а також 20 учасників, яких обрали в першому та другому півфіналах.

Таким чином, у фіналі глядачам і журі належить побачити 26 номерів учасників Євробачення.

Крім того, у фіналі Євробачення 2019 очікується виступ американської поп-виконавиці Мадонни. Для свого першого виступу на сцені цього конкурсу співачка готує яскраве шоу. Відомо, що тут вона представить свою нову пісню - Future.

Крім поп-королеви, фанів Євробачення у фіналі чекає ще кілька музичних сюрпризів. Свою нову пісню Nana Banana виконає переможниця Євробачення 2018 Нетта Барзілай.

Також на сцені конкурсу виступить ще одна ізраїльська переможниця Євробачення 1979 Галі Атарі з піснею Hallelujah. Крім того, кавер на композицію Toy Нетти Барзілай виконає українська зірка Вєрка Сердючка.

Дивитися онлайн-трансляцію гранд-фіналу Євробачення 2019 на УНІАН.

В Україні фінал Євробачення-2019 також транслюватимуть телеканали СТБ та "UA: Перший". Україна вплинути на результат не зможе, оскільки цього року не бере участі у Євробаченні і, відповідно, не голосує.