Нацвідбір на Євробачення-2019 провалився через скандал з переможницею / фото UA:Суспільне

Організаторам Національного відбору на Євробачення наступного року треба вибачитись перед глядачами за цьогорічний скандал і обов’язково  ознайомити учасників з усіма правилами відбору.

Читайте такожВ Ізраїлі відбулася церемонія відкриття Євробачення 2019 (фоторепортаж)

Таку думку в інтерв’ю виданню «Апостроф» висловив продюсер і телеведучий Ігор Кондратюк.

Відео дня

«Думаю, організаторам необхідно буде звернутися до людей з якимось вступним реченням. Умовно кажучи: "Вибачте за ту лажу, яка вийшла минулого року. Ви наголосували там півмільйона голосів – і ось куди пішли ці гроші..." Додати, що люди вирішують самі, голосувати цього року, чи ні, але відбір проходить. І обов’язково всі його учасники мають бути ознайомлені з усіма правилами, за якими вони будуть діяти далі», – сказав Кондратюк.

Як повідомляв УНІАН, Україна не братиме участі в міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2019».

НСТУ, як і щороку, запропонувала переможцю Національного відбору, співачці MARUV, укласти договір про представлення України на пісенному конкурсі, однак після перемовин MARUV відмовилася підписувати договір. Телерадіокомпанія почергово звернулася до фіналістів, що посіли друге та третє місце за результатами відбору, але гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в «Євробаченні-2019».

В НСТУ наголосили, що цьогорічний відбір «виявив та привернув увагу нашого суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв’язків артистів із шоу-бізнесом на території держави-агресора, які й на п’ятому році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними. Для частини суспільства цей факт прийнятний, в іншої частини викликає обурення й несприйняття».

Також в НСТУ нагадали, що законами України не передбачено жодних обмежень у роботі артистів на території РФ, попри великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації.