Справу Гандзюк слухатимуть в іншому суді за клопотанням захисту підозрюваних / facebook.com/uakateryna

Справу підозрюваних у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк передають до Покровського районного суду Дніпропетровської області.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на адвоката голови Херсонської облради Владислава Мангера Дмитра Ільченка.

Читайте такожСуд заочно заарештував фігуранта справи про вбивство Гандзюк Левіна – ГПУ

Відео дня

За його словами, відповідна інформація була оприлюднена на засіданні в Херсонському міському суді. Сторона обвинувачення повідомила, що звернулася до Верховного суду з клопотанням про передання справи за підсудністю і той його задовольнив.

Ільченко зазначив, що підставою для цього стало те, що троє з п’яти обвинувачених нібито проживають на території Покровського району Дніпропетровської області. При цьому він зауважив, що на всіх попередніх засіданнях ці особи вказували зовсім інші адреси проживання.

«Лише один з них зазначав, що зареєстрований у Дніпропетровській області. Що змінилось за цей час, нам невідомо. Чому відбулося перенесення в такий далекий район, куди далеко їхати й адвокатам, і журналістам, я не знаю», – сказав адвокат.

Він також зазначив, що справу було передано до суду разом із угодою про визнання винуватості всіма п’ятьма обвинуваченими. Зазвичай у таких випадках, зазначив Ільченко, проводиться лише одне судове засідання із затвердженням рішення.

Читайте такожУкраїна запитує: Хто замовив Катю Гандзюк?

Він додав, що ухвала Верховного суду ще не передана до виконання до херсонського суду.

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий хлюпнув сірчану кислоту в обличчя Катерини Гандзюк. Жінку з хімічними опіками понад 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

5 листопада в ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський – на той час помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука. 12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк.

4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому в кримінальному світі на прізвисько «Москаль-молодший». 10 грудня, за даними СБУ, Олексій Левін був оголошений у міжнародний розшук.

В організації вбивства підозрюють голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера.