12 листопада суд заарештував Павловського / фото УНІАН

Шевченківський районний суд Києва відпустив одного із фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігоря Павловського під домашній арешт із носінням електронного браслета.

Про це УНІАН повідомив речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко.

За його словами, засідання суду відбулось ще 26 квітня, і що на ньому суд задовольнив клопотання прокурорів про зміну запобіжного заходу Павловському.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня суд відмовив у задоволенні клопотання адвокатів Павловського про зміну йому запобіжного заходу на особисте зобов’язання і ухвалив рішення залишити його під вартою до 30 квітня.

Читайте такожВбивство Гандзюк: Мангеру змінили підозру з замовлення вбивства на замовлення побиття

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий хлюпнув сірчану кислоту в обличчя Гандзюк. Жінку з хімічними опіками понад 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

5 листопада в ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський – на той час помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк.

4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому в кримінальному світі на прізвисько «Москаль-молодший». 10 грудня, за даними СБУ, Олексій Левін був оголошений у міжнародний розшук.

В організації вбивства підозрюють голову Херсонської облради Владислава Мангера.

17 квітня 2019 року адвокат Павловського заявив, що його підзахисному змінили підозру зі статті (115) ККУ «Співучасть у вбивстві» на м'якшу ст. 396 «Приховування злочину», що передбачає значно менше покарання — до трьох років позбавлення волі, а також дозволяє адвокатам клопотати перед судом про пом’якшення запобіжного заходу.